Αρχείο των παλιών Φόρουμ

Έχει χυθεί πολύ ηλεκτρονικό μελάνι τα τελευταία χρόνια σε αυτό το φόρουμ, γι'αυτό φροντίσαμε να το κρατήσουμε διαθέσιμο για ανάγνωση και αντιγραφή. Εδώ θα βρείτε παλιότερες συζητήσεις από την αρχή του φόρουμ (Μάιος 2012) μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2015. Όταν τελειώσετε, ελάτε στα Boards για τα νεότερα για το League of Legends.

ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΊΤΕ ΤΑ BOARDS


Ο Medroid σας μαθαίνει να κάνετε stream v2.0

123
Comment below rating threshold, click here to show it.

MeDroiD

Spanish Community Coordinator

Follow MeDroiD on Twitter

06-04-2013

Ο Medroid σας μαθαίνει να κάνετε stream v2.0

Ευχαριστίες:
ApocTV: http://http://www.apoctv.com
TechnicalMonkey: http://http://thetechmonkey.blogspot.com



Μάθετε πως να κάνετε ζωντανή μετάδοση σε ροή!

Καλώς ορίσατε!

Γνωρίζουμε ότι όλο και περισσότεροι παίκτες θέλουν να μοιράζονται τις επιτυχίες τους στον κόσμο του League of Legends με άλλους. Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό, στον οποίο περιγράφουμε, βήμα προς βήμα, πώς μπορείτε να προσφέρετε την υψηλότερη δυνατή ποιότητα στους θεατές που θέλουν να σας παρακολουθήσουν.

Αυτός ο οδηγός εξηγεί πώς να κάνετε stream με το λογισμικό Xsplit. Υπάρχουν, επίσης, πολλά εναλακτικά λογισμικά που μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις οδηγίες.

Πρώτα απ’ όλα, έχετε υπόψη ότι, για να κάνετε ζωντανή μετάδοση σερ ροή, θα πρέπει να έχετε εγγραφεί σε έναν ιστότοπο που εξειδικεύεται σε μεταδόσεις σε ροή. Παράδειγμα αποτελούν οι ιστότοποι που μετέδωσαν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της 2ης Σεζόν του League of Legends. www.twitch.tv.

Όταν επισκεφθείτε έναν από αυτούς τους ιστότοπους, θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπί «Sign up» (Εγγραφ&#942 και να καταχωρίσετε τις πληροφορίες που απαιτούνται.

Μετά την εγγραφή, είναι σημαντικό να ελέγξετε το email σας, καθώς θα σας αποσταλεί ένα μήνυμα με ένα σύνδεσμο, στον οποίο πρέπει να κάνετε κλικ για επιβεβαίωση. Αν παραβλέψετε αυτό το βήμα, δεν θα μπορείτε να συνεχίσετε στα επόμενα. Όταν ολοκληρωθεί η επαλήθευση, θα πρέπει να ζητήσετε πρόσβαση σε ένα κανάλι ροής. Πώς, λοιπόν, γίνεται αυτό;

Όταν εγγραφείτε σε έναν από τους ιστότοπους που προσφέρουν αυτήν την υπηρεσία, θα πρέπει να εισαγάγετε το λογαριασμό σας, κάνοντας κλικ στο κουμπί «Log in» (Σύνδεσ&#951. Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης που επιλέξατε προηγούμενα και συνδεθείτε στον ιστότοπο ως μέλος. Όταν συνδεθείτε, ανάλογα με τον ιστότοπο που έχετε επιλέξει, θα πρέπει να κάνετε τα παρακάτω:




Twitch.tv:



Στο twitch.tv, το κανάλι θα δημιουργηθεί αυτόματα μετά από μερικά λεπτά. Για να ελέγξετε αν ένα κανάλι έχει δημιουργηθεί, κάντε κλικ στο όνομα χρήστη σας (πάνω δεξιά γωνί&#945 και μετά στο «Channel» (Κανάλ&#953.

Για να επαληθευτεί ότι το κανάλι στο Twitch.tv είναι έτοιμο για χρήση, θα δείτε κάτι παρόμοιο με αυτήν την οθόνη (ένα παράθυρο ροής με το όνομα χρήστη σας στο πάνω μέρος, στο οποίο θα εμφανίζεται ένας κεραυνό&#962. Εάν δεν εμφανιστεί αυτό, το κανάλι σας δεν θα έχει δημιουργηθεί. Θα πρέπει να περιμένετε.




Μην ξεχνάτε ότι είναι σημαντικό να έχετε ελέγξει το email που εισαγάγατε κατά την εγγραφή. Αν δεν επιβεβαιώσετε το email, δεν θα μπορείτε να δημιουργήσετε το κανάλι ροής που χρειάζεται για να συνεχίσετε στα επόμενα βήματα.

Επιτέλους! Τώρα που ο χώρος σας δημιουργήθηκε και του έχετε δώσει τίτλο, περιγραφή κ.λπ., πριν συνεχίσετε με τον οδηγό, συνιστάται να εξερευνήσετε και να εξοικειωθείτε με τις επιλογές που προσφέρονται από τον ιστότοπο που επιλέξατε. Στις καρτέλες στο κανάλι σας, μπορείτε να προσθέσετε μια καθυστέρηση στη ροή σας, καθώς και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες λειτουργίες.
Πλέον, έχει έρθει η ώρα να καλύψουμε το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιηθεί για τις ζωντανές μεταδόσεις σε ροή. Υπάρχουν πολλά προγράμματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, αλλά αυτό που χρησιμοποιήσαμε εμείς για τη ζωντανή μετάδοση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της 2ης Σεζόν του League of Legends ονομάζεται Xsplit.




XSplit:

Το Xsplit είναι ένα πρόγραμμα που σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε την οθόνη σας και να φορτώσετε τα δεδομένα στον ιστότοπο της επιλογής σας, ώστε να τα μοιραστείτε ζωντανά. Για να ξεκινήσετε, θα πρέπει να εγγραφείτε στον ιστότοπο, στη διεύθυνση http://www.xsplit.com/. Όταν ολοκληρώσετε την εγγραφή και ελέγξετε το email σας, θα μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να κάνετε διπλό κλικ σε αυτό και να ακολουθήσετε τις οδηγίες για να το εγκαταστήσετε.

Μετά την εγκατάσταση, όταν ανοίξετε το πρόγραμμα, θα πρέπει να εισαγάγετε τη διεύθυνση email σας και τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε κατά την εγγραφή στον ιστότοπο του προγράμματος. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να δείτε τις λειτουργίες που προσφέρει το πρόγραμμα:



Αρχικά, θα εξηγήσουμε τις επιλογές που είναι διαθέσιμες στο πρόγραμμα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι θα γνωρίζετε πώς να λύσετε τα προβλήματά σας, καθώς και ποιες αλλαγές να κάνετε, για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, θα περιγράψουμε πώς μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σας, είτε αυτός είναι φορητός είτε επιτραπέζιος.

Σημείωση: Παρέχουμε πάντοτε τυπικές ρυθμίσεις, οι οποίες δίνονται για διάφορα εξαρτήματα υπολογιστών. Αυτό δεν σημαίνει ότι αυτές οι ρυθμίσεις είναι ιδανικές για όλους, καθώς, αν εκτελείτε πολλά προγράμματα ταυτόχρονα, ενδέχεται να πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλότερες τιμές για κάποια από τις ρυθμίσεις μας στα επόμενα βήματα που περιγράφονται στον οδηγό. Αυτά τα σενάρια προορίζονται για ενημέρωση.

Σημαντικό: Στους πίνακες που δίνονται, αναγράφονται οι ρυθμίσεις που συνιστάται να χρησιμοποιηθούν, βάσει της CPU και του εύρους ζώνης. Αν δεν πληροίτε όλες τις απαιτήσεις, αλλά μόνο μερικές, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε πάντοτε την επιλογή της χαμηλότερης τιμής, καθώς πρέπει να πληρούνται όλες οι απαιτήσεις, ώστε να επιτυγχάνεται καλή ποιότητα ροής.





ΔΟΚΙΜΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να πραγματοποιήσετε μία ή δύο δοκιμές ταχύτητας (μπορείτε να κάνετε μια δοκιμή εδώ: www.speedtest.net), επιλέγοντας μια περιοχή κοντά σας ως “location” (περιοχ&#942 (για να λάβετε πιο ακριβή δεδομέν&#945. Σημειώστε τις πληροφορίες που παρέχονται ή αποθηκεύστε ένα στιγμιότυπο οθόνης με αυτές. Θα το χρειαστείτε σε άλλες ενότητες του οδηγού.



ΒΑΣΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ XSPLIT

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε στο Xsplit είναι να διαμορφώσετε ορισμένες βασικές ρυθμίσεις που ισχύουν για όλους τους υπολογιστές. Ξεκινήστε τη διαδικασία, όπως περιγράφεται παρακάτω:

 • Μεταβείτε στην επιλογή "Tools" -> General Settings (Εργαλεία -> Γενικές ρυθμίσει&#962 και, στη συνέχεια, στην καρτέλα που ονομάζεται "General" (Γενικ&#940. Σε αυτήν την περιοχή, συνιστούμε να επιλέξετε τη ρύθμιση "Disable Aero Theme" (Απενεργοποίηση θέματος Aero), αν δεν είναι ήδη επιλεγμένη (αυτό θα απενεργοποιήσει το θέμα Windows Aero για τη βελτίωση της απόδοση&#962.
 • Αποεπιλέξτε το "Hide from Screen Region" (Απόκρυψη από περιοχή οθόνη&#962
 • Αποεπιλέξτε το "Enable Skype Interaction" (Ενεργοποίηση αλληλεπίδρασης Skype)

Επίσης, θα δείτε μια επιλογή που ονομάζεται "Enable virtual camera output" (Ενεργοποίηση εξόδου εικονικής κάμερα&#962 Με αυτήν την επιλογή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Xsplit ως πηγή κάμερας για άλλο λογισμικό. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν δεν γνωρίζετε τη λειτουργία κάποιου στοιχείου, συνιστούμε να το απενεργοποιήσετε επίσης.

Η τελευταία επιλογή είναι η "Enable Game Source" (Ενεργοποίηση Game Source). Αυτή η επιλογή σάς επιτρέπει να συνδέετε το πρόγραμμα με παιχνίδια ή να τα καταγράφετε και να τα χρησιμοποιείτε ως απευθείας τροφοδοσία στο Xsplit. Με αυτόν τον τρόπο, τα παιχνίδια μπορούν να εκτελούνται σε λειτουργία πλήρους οθόνης. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν είστε εξοικειωμένοι με το GameSource, μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με αυτό στον ιστότοπο του προγράμματος, Xsplit.com, παρόλο που θα αναφερθούμε σε αυτό στην ενότητα «Προσθήκη» αυτού του οδηγού.

Από την καρτέλα "General" (Γενικ&#940 στο Xsplit, μπορείτε να διαμορφώσετε το μικρόφωνό σας. Επιλέξτε το μικρόφωνο που θα χρησιμοποιήσετε.

Αμέσως παρακάτω, στην ένδειξη "My Recordings" (Οι εγγραφές μο&#965, μπορείτε να καθορίσετε αν θέλετε να αποθηκεύονται οι εγγραφές σας σε τοπικό επίπεδο, με τη χρήση του προφίλ "Local Recording" (Τοπική εγγραφ&#942 στο Xsplit. Το προφίλ "Local Recording" διαμορφώνεται με τον ίδιο τρόπο που διαμορφώνετε το Xsplit για ένα κανάλι ροής. Η μόνη διαφορά είναι ότι, αντί να γίνεται μετάδοση στο διαδίκτυο, τα βίντεο θα αποθηκεύονται στον υπολογιστή σας. Έχετε υπόψη σας ότι θα μπορείτε να κάνετε μετάδοση σε ροή στο διαδίκτυο και να εγγράφετε βίντεο με αυτό το εργαλείο ταυτόχρονα. Καλό είναι να αποθηκεύετε το περιεχόμενό σας για να δημιουργείτε βίντεο αργότερα.



(Συνιστάται ιδιαίτερα να μειώνετε, όσο είναι δυνατόν, τη χρήση των πόρων του υπολογιστή σας κατά τη μετάδοση σε ροή. Για παράδειγμα, στα Windows 7 μπορείτε να αλλάξετε το θέμα της επιφάνειας εργασίας, αν κάνετε κλικ στην οθόνη, επιλέξετε «Εξατομίκευση» από το μενού και επιλέξετε το βασικό θέμα Windows 7 (προτείνετα&#953. Αυτό θα απενεργοποιήσει το θέμα Windows Aero).



ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΡΟΗΣ

Πριν ξεκινήσετε τη διαμόρφωση του καναλιού ροής, έχετε υπόψη σας ότι, μετά την ολοκλήρωση αυτών των βημάτων, το παιχνίδι θα μεταδοθεί σε "Windowed Mode or Borderless mode" (Λειτουργία παραθύρου ή λειτουργία χωρίς περιθώρι&#945. Η αναπαραγωγή μπορεί να γίνει, επίσης, σε Full Screen (πλήρη οθόν&#951, αλλά για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο που ονομάζεται Gamesource, στο οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενο κεφάλαιο.

Για να διαμορφώσετε το κανάλι σας, θα πρέπει να μεταβείτε στην καρτέλα "Channels" (Κανάλι&#945 στην ένδειξη "Tools" -> General Settings (Εργαλεία -> Γενικές ρυθμίσει&#962.

Κάντε κλικ στο κουμπί "Add" (Προσθήκ&#951 κι επιλέξτε τον πάροχο ροής σας (συνήθως Twitch.tv). Μετά από αυτό, τα πάντα θα εξαρτώνται από τον εκάστοτε χρήστη και τον υπολογιστή. Όπως αναφέραμε παραπάνω, θα παράσχουμε ορισμένες βασικές ρυθμίσεις που θα βασίζονται ουσιαστικά στην CPU σας, αλλά ακόμη και με αυτές τις ρυθμίσεις, ενδεχομένως να θέλετε να τροποποιήσετε ορισμένες επιλογές, ώστε να επιτύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την περίπτωσή σας.

Αν κάνετε υπερχρονισμό (overclocking), έχετε υπόψη σας ότι μπορείτε και να αυξήσετε τις τιμές των ρυθμίσεων. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνουμε ρυθμίσεις για τέτοιου είδους χρήση στον παρόντα οδηγό.

Για τυπικές CPU φορητών υπολογιστών, όπως η i7-2630QM, συνιστάται να ορίσετε την ανάλυση σε 720p και 30fps, με την επιλογή "Preset" (Προεπιλογ&#942 σε "Veryfast" (Πολύ γρήγορ&#951 και την επιλογή "Quality" (Ποιότητ&#945 σε 10.

Πίνακας 1



CPU παλαιότερες από αυτές θα πρέπει να δοκιμάζονται ξεχωριστά. Λάβετε υπόψη ότι σε αυτούς τους πίνακες αναγράφονται οι δυνατότητες μιας CPU και όχι ο τρόπος μετάδοσης μέσω ροής. Μην διστάσετε να αλλάξετε κάποια τιμή με βάση τις προσωπικές προτιμήσεις σας, έως ότου βρείτε τις ρυθμίσεις που πιστεύετε ότι είναι οι πιο κατάλληλες ή οι βέλτιστες.



Για να διαμορφώσετε το κανάλι ροής, θα πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία, τα οποία επεξηγούνται παρακάτω.


Channel (Κανάλ&#953:

1. Username (Όνομα χρήστ&#951: Αυτό είναι το όνομα χρήστη που επιλέγετε όταν εγγράφεστε στον ιστότοπο που θα χρησιμοποιήσετε για ροή (Παράδειγμα: Twitch.tv)


2. Password (Κωδικός πρόσβαση&#962: Εδώ εισαγάγετε τον κωδικό πρόσβασης που ορίσατε στον ιστότοπο που αναφέρεται παραπάνω, στο σημείο 1.


3. Stream Key (Κλειδί ροή&#962: Σε ιστότοπους, όπως το Twitch.tv, παρέχεται και αυτό το κλειδί και μπορεί να αντικαταστήσει έναν κωδικό πρόσβασης (ως εναλλακτική επιλογ&#942. Πρόταση: Μην μοιράζεστε το Κλειδί ροής σας, καθώς όποιος το γνωρίζει θα μπορεί να κάνει μετάδοση σε ροή από το κανάλι σας και να δημοσιεύσει δυνητικά ακατάλληλο ή ανεπιθύμητο περιεχόμενο.


4. Channel (Κανάλ&#953: Μετά την καταχώρηση του ονόματος χρήστη και του κωδικού πρόσβασης, αυτό το πεδίο θα συμπληρωθεί αυτόματα. Αν έχετε περισσότερα από ένα κανάλια, επιλέξτε αυτό που θέλετε να χρησιμοποιήσετε από την αναπτυσσόμενη λίστα, κάνοντας κλικ στο πεδίο.


5. Location (Θέσ&#951: Αυτός είναι ο σέρβερ, στον οποίο αποστέλλονται δεδομένα όταν κάνετε μετάδοση σε ροή. Για να προσδιορίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς, πρώτα θα πρέπει να ορίσετε τις τιμές "VBV Max Bitrate" και "VBV Buffer" στην πλήρη ταχύτητα μεταφόρτωσής σας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να εισαγάγετε ορισμένους «αριθμούς» στα πεδία 8 και 9 της παραπάνω εικόνας. Για αυτόν το λόγο, θα πρέπει να ανατρέξετε στα αποτελέσματα που λάβατε όταν κάνατε τη δοκιμή ταχύτητας. Αν το αποτέλεσμα της ταχύτητας μεταφόρτωσης ήταν 5Mbps, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να εισαγάγετε την τιμή «5000» και στα δύο πεδία. Αν η ταχύτητά σας ήταν μικρότερη του 1Mbps, για παράδειγμα 800Kbps, εισαγάγετε την τιμή «800» και στα δύο πεδία. Μετά από αυτό, επιλέξτε έναν σέρβερ κάτω από την ένδειξη "Location" (Θέσ&#951 και κάντε κλικ στο κουμπί "Test Bandwidth" (Δοκιμή εύρους ζώνη&#962 που βρίσκεται στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας που εμφανίζεται παραπάνω. Σημειώστε τα αποτελέσματα και δοκιμάστε μερικούς από τους άλλους σέρβερ για να επιλέξετε αυτόν που αποδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αν έχετε «lag» (καθυστέρησ&#951, θα πρέπει να ελέγξετε ξανά την ταχύτητα μεταφόρτωσης, ώστε να κάνετε τυχόν αλλαγές που θεωρείτε απαραίτητες.

Μην ξεχνάτε: Κάθε φορά που κάνετε δοκιμές, πρέπει να αλλάζετε τις τιμές των ρυθμίσεων "VBV Max Bitrate" και "VBV Buffer" σε αυτές που χρησιμοποιούσατε προηγούμενα. Στα επόμενα βήματα, θα σας εξηγήσουμε πώς να επιλέγετε τις καλύτερες τιμές για τις ρυθμίσεις "VBV Max Bitrate" και "VBV Buffer"..



Κωδικοποίηση βίντεο

6. Preset (Προεπιλογ&#942: Συνιστάται αν ορίσετε την προεπιλογή σε "Veryfast" (Πολύ γρήγορ&#959 σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις. Αν δεν γνωρίζετε ποιες ρυθμίσεις να χρησιμοποιήσετε, ξεκινήστε με αυτήν. Συνιστάται, επίσης, να ανατρέξετε στον Πίνακα #1 παραπάνω, όπου αναγράφονται οι ρυθμίσεις που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.


7. Quality (Ποιότητ&#945: Αυτός ο αριθμός χρησιμοποιείται για τον ορισμό της ποιότητας και σχετίζεται άμεσα με το "Bitrate" (ρυθμός bit). Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα, τόσο υψηλότερο "Bitrate" απαιτείται. Η καλύτερη δυνατή ποιότητα είναι 10.

Σημείωση: Μπορείτε, επίσης, να ανατρέξετε στον Πίνακα 1 παραπάνω, για να προσδιορίσετε ποιες ρυθμίσεις πρέπει να χρησιμοποιήσετε.


8. VBV Max Bitrate (kbps): Αυτή η ρύθμιση ορίζει τα δεδομένα που αποστέλλονται στον σέρβερ και σχετίζεται άμεσα με το εύρος ζώνης μεταφόρτωσής σας. Στα πρώτα βήματα αυτού του οδηγού, σας ζητήσαμε να κάνετε μια δοκιμή ταχύτητας. Δείτε τα αποτελέσματά της και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην τιμή "upload bandwidth" (εύρος ζώνης μεταφόρτωση&#962 ή στην τιμή "upload connection" (σύνδεση μεταφόρτωση&#962. Μην ξεχνάτε ότι 1Mbps = 1000Kbps.

Στον παρακάτω πίνακα αναγράφονται οι προτάσεις μας σχετικά με τις τιμές που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για τη ρύθμιση "VBV Max Bitrate", ανάλογα με την ταχύτητα μεταφόρτωσής σας.

Πίνακας 2




Σημείωση: Στον Πίνακα 1 αναγράφονται όλες οι πιθανές περιπτώσεις, με διάφορες εναλλακτικές επιλογές ποιότητας, καθώς και τα πιθανά αποτελέσματά τους. Ο πίνακας που παρέχεται έχει ως στόχο την αδρή περιγραφή ορισμένων τυπικών ρυθμίσεων. Έχετε υπόψη ότι ο Πίνακας 1 παρέχει περισσότερες περιπτώσεις και είναι αναλυτικότερος.


9. VBV Buffer (kbps): Η τιμή πρέπει να είναι ίδια με αυτήν της τιμής "VBV Max Bitrate", όπως περιγράφεται στο σημείο 8 παραπάνω.

10. Resolution (Ανάλυσ&#951: Οι περισσότεροι χρήστες θα πρέπει να αφήσουν αυτήν τη ρύθμιση αμετάβλητη, δηλ. στην "Default Stage Resolution" (Προεπιλεγμένη ανάλυση επιπέδο&#965. Αυτή η ρύθμιση χρησιμοποιείται για την επιλογή της ανάλυσης, στην οποία θέλετε να μεταδίδεται η ροή. Σημείωση: Σε γενικές γραμμές, αυτό χρησιμοποιείται μόνο για τη μετάδοση σε ροή ή την εγγραφή βίντεο σε χαμηλότερη ανάλυση και ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα της εικόνας του βίντεο. Η αλλαγή αυτής της ρύθμισης εναπόκειται στην κρίση σας. Συνιστάται μόνο για προχωρημένους χρήστες.



Κωδικοποίηση ήχου

11. Format (Μορφ&#942: Συνιστάται να ορίσετε αυτήν τη ρύθμιση σε "44.100 KHz 16 bit stereo". Αν κατανοείτε τον τρόπο λειτουργίας αυτής της επιλογής, μπορείτε να την αλλάξετε.


12. Codec (Κωδικοποιητή&#962: Αν είστε χρήστης με άδεια, συνιστάται να χρησιμοποιήσετε την επιλογή "AAC-LC". Αυτό επιλέγει τη μέθοδο κωδικοποίησης ήχου που θα χρησιμοποιηθεί για τη ροή σας. Αν χρησιμοποιείτε τη δωρεάν έκδοση του Xsplit, θα περιορίζεστε στη χρήση της επιλογής "Speex".


13. Codec (Κωδικοποιητή&#962: Αυτό θα εξαρτάται κυρίως από το περιεχόμενο που θα προβάλετε στη ροή σας. Υπολογίστε πόσο σημαντικός μπορεί να είναι ο ήχος για το περιεχόμενο που μεταδίδετε σε ροή. Ανεξάρτητα από τα παραπάνω, στις περισσότερες περιπτώσεις, η τιμή "128000" θα είναι επαρκής. Όσον αφορά στο εύρος ζώνης, αυτό θα καταναλώνει κατά μέσο όρο 128kbps.


14. Automatically record broadcast (Αυτόματη εγγραφή μετάδοση&#962: Συνιστάται να μην χρησιμοποιήσετε αυτήν την επιλογή. Όταν θέλετε να εγγράψετε περιεχόμενο, χρησιμοποιήστε το προφίλ "Local Recording" (Τοπική εγγραφ&#942, κάτω από την επιλογή "Broadcast" (Μετάδοσ&#951 του Xsplit.


15. Interleave audio and video in one RTMP (Παρεμβολή ήχου και βίντεο σε ένα RMTP): Στις περισσότερες περιπτώσεις, συνιστάται να ενεργοποιήσετε αυτήν την επιλογή.


Όταν ολοκληρώσετε με τα παραπάνω, κάντε κλικ στο κουμπί "OK".


Έχετε σχεδόν τελειώσει!


Πλέον, θα πρέπει να ορίσετε την ανάλυση και τα FPS (καρέ ανά δευτερόλεπτ&#959, με τα οποία θέλετε να κάνετε μετάδοση σε ροή. Στο κύριο παράθυρο Xsplit, μεταβείτε στην επιλογή "View" -> "Resolution" (Προβολή -> Ανάλυσ&#951. Αλλάξτε μια ανάλυση, λαμβάνοντας υπόψη τον Πίνακα 1 παραπάνω, ο οποίος βρίσκεται στην ενότητα που καλύπτει τις CPU. Για αυτό, θα πρέπει να βασιστείτε στις δυνατότητες της CPU σας, υπό την προϋπόθεση ότι έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης μεταφόρτωσης. Όμως, πιθανόν να μην έχετε απεριόριστο εύρος ζώνης. Έτσι, τώρα που γνωρίζετε το "VBV Max Bitrate" σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να λάβετε τη σωστή απόφαση, όσον αφορά στην κατάλληλη ανάλυση και τα FPS για τη σύνδεσή σας. Μην ξεχνάτε ότι το "VBV Max Bitrate" εξαρτάται άμεσα από την ανάλυση και τα FPS σας. Παρακάτω παρατίθενται ορισμένες προτεινόμενες ρυθμίσεις.


Πίνακας 3


Σας υπενθυμίζουμε ξανά ότι ο Πίνακας 1 παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για γρήγορη διαμόρφωση μιας ροής, αλλά προτιμούμε να καλύψουμε αυτό το θέμα ξεχωριστά, ώστε να κατανοήσετε καλύτερα αυτόν τον οδηγό.

Σε αυτούς τους πίνακες, θεωρείται ότι η CPU σας μπορεί να ανταποκριθεί στην ανάλυση και στα FPS σε οποιαδήποτε ρύθμιση "VBV Max Bitrate". Μην ξεχάσετε να συμβουλεύεστε τον Πίνακα 1 αυτού του οδηγού ως γενικό κανόνα, πριν ανατρέχετε συμπληρωματικά σε αυτούς τους πίνακες. Επίσης, έχετε υπόψη ότι αυτές οι αναλύσεις είναι πάντοτε 16:9.



Προσθήκη πόρων

Το κανάλι σας έχει ρυθμιστεί και είναι έτοιμο για μετάδοση σε ροή! Τι, όμως, θα μεταδώσετε σε ροή; Τώρα θα σας δείξουμε πώς να προσθέτετε ορισμένες πηγές, τόσο υποχρεωτικές όσο και προαιρετικές, για τη βελτίωση της εμπειρίας των θεατών σας.

Στο κύριο παράθυρο Xsplit, θα δείτε την ένδειξη "Scene Sources" (Πηγές σκηνή&#962 ακριβώς πάνω από το λευκό πλαίσιο στο κάτω μέρος της οθόνης.

Σημείωση: Ακριβώς δεξιά της ένδειξης "Scene Sources", θα δείτε ένα εικονίδιο με ένα ηχείο και ένα εικονίδιο με ένα μικρόφωνο. Αν κάνετε κλικ σε αυτά, μπορείτε να επιλέξετε να μην σας ακούν οι θεατές σας (σίγαση μικροφώνο&#965 ή να μην ακούν τίποτε (σίγαση ηχείο&#965. Επίσης, θα δείτε γραμμές έντασης ήχου για κάθε μία από τις επιλογές. Αυτές σας επιτρέπουν να προσαρμόζετε τις ρυθμίσεις, ώστε οι θεατές σας να μην ακούν τη ροή σας σε πολύ υψηλή ή πολύ χαμηλή ένταση.

Σε αυτήν την περιοχή θα βρείτε, επίσης, τις επιλογές "Add" (Προσθήκ&#951, "Remove" (Αφαίρεσ&#951 και "Settings" (Ρυθμίσει&#962. Αυτές σας επιτρέπουν να προσθέτετε ορισμένες νέες λειτουργίες στη ροή σας, καθώς και να πραγματοποιείτε διάφορες τροποποιήσεις.

Κάντε αριστερό κλικ στο κουμπί "Add" (Προσθήκ&#951 και θα δείτε ένα αναπτυσσόμενο μενού με διάφορες επιλογές.



(Το Xsplit ενημερώνεται σε τακτική βάση, γι’ αυτό ορισμένες από αυτές τις επιλογές ενδέχεται να διαφέρουν/να έχουν διαφορετικό όνομ&#945

"Add Camera" (Προσθήκη κάμερα&#962: Προσθέτει μια βιντεοκάμερα (για παράδειγμα, μια κάμερα web).

"Add Media File" (Προσθήκη αρχείου μέσο&#965: Προσθέτει φωτογραφίες, βίντεο, μουσική κ.λπ. Παρακάτω αναγράφονται μερικές από τις αποδεκτές μορφές: .mp3, .wmv, .png, .flv, κ.λπ.

"Add Screen Region" (Προσθήκη περιοχής οθόνη&#962: Προσθέτει την περιοχή οθόνης που θέλετε να μεταδώσετε. Για να προσθέσετε ολόκληρη την οθόνη, απλώς κάντε κλικ σε μια κενή ενότητα (χωρίς προγράμματα ή φακέλου&#962 της επιφάνειας εργασίας σας και θα προστεθεί ολόκληρη η επιφάνεια εργασίας.

"Add IP Camera" (Προσθήκη κάμερας IP): Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε μια κάμερα συνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι δεν χρησιμοποιούν συνήθως κάποια από αυτές τις κάμερες. Αντίθετα, χρησιμοποιούν την επιλογή "Add Camera" (Προσθήκη κάμερα&#962.
"Add Video Playlist" (Προσθήκη λίστας αναπαραγωγής βίντε&#959: Αν θέλετε να αναπαραγάγετε πολλά βίντεο διαδοχικά, μπορείτε να τα προσθέσετε εδώ. Έχετε πολλές διαθέσιμες επιλογές. Δοκιμάστε τις!

"Add Title" (Προσθήκη τίτλο&#965: Προσθέτει βασικό κείμενο. Υπάρχουν, επίσης διάφορες άλλες επιλογές, όπως μια επιλογή, με την οποία ο τίτλος μετακινείται κατά μήκος της οθόνης. Μπορείτε να εισαγάγετε στην επιλογή "scroll" (κύλισ&#951 μηνύματα, όπως "BRB in 10 minutes" (Επιστροφή σε 10 λεπτ&#940, ώστε να ενημερώνονται οι θεατές ότι η ροή δεν έχει διακοπεί, αλλά ότι απλώς δεν βρίσκεστε στον υπολογιστή.

"Add Livestream" (Προσθήκη ζωντανής μετάδοσης μέσω ροή&#962: Μπορείτε να προσθέσετε μια ακόμη ζωντανή ροή για μετάδοση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πρόσβαση στο περιεχόμενο που πρόκειται να μεταδώσετε σε ροή και ότι δεν παραβιάζετε τη νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων.

"Add Game" (Προσθήκη παιχνιδιο&#973: Αν η επιλογή "GameSource" είναι ενεργοποιημένη, μπορείτε να προσθέσετε ένα παιχνίδι απευθείας από εδώ. Η επιλογή "GameSource" έχει ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, σε σύγκριση με την αναπαραγωγή σε λειτουργία "Windowed" (Παράθυρ&#959 ή "Borderless" (Χωρίς περιθώρι&#945. Οι λειτουργίες Windowed (Παράθυρ&#959 και Borderless (Χωρίς περιθώρι&#945 έχουν ως αποτέλεσμα μικρότερη καθυστέρηση, αλλά ο μέγιστος ρυθμός μετάδοσης σε ροή είναι 30fps. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η επιλογή "GameSource" μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα κάποια καθυστέρηση, αλλά μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για ροή σε 60fps και προσφέρει συνήθως καλύτερη ποιότητα εικόνας από ό,τι οι λειτουργίες Windowed (Παράθυρ&#959 και Borderless (Χωρίς περιθώρι&#945.

"More Sources" (Περισσότερες πηγέ&#962: Εδώ, έχετε πρόσβαση σε ένα μεγάλο αριθμό πρόσθετων και μπορείτε να εγκαταστήσετε περισσότερες επιλογές Xsplit που δεν είναι προεγκατεστημένες.

[COLOR="DarkRed"]Σημαντική σημείωση: Τώρα που γνωρίζετε πώς να προσθέτετε περιοχές οθόνης, μπορείτε να επιλέξετε περισσότερες σκηνές στο κύριο παράθυρο Xsplit και να προσθέσετε διαφορετικές περιοχές ή ακόμη και να δημιουργήσετε διαφορετικά φόντα οθόνης. Για να μετακινηθείτε στις διαφορετικές σκηνές, στο κύριο παράθυρο Xsplit κοντά στην κάτω δεξιά γωνία, θα δείτε μια σειρά κουμπιών που ονομάζονται "Scene 1" (Σκηνή 1), "Scene 2" (Σκηνή 2) κ.λπ. Κάνοντας κλικ σε αυτά τα κουμπιά, θα μπορείτε να μετακινηθείτε από σκηνή σε σκηνή. Μπορείτε ακόμη και να τις μετονομάσετε, ώστε να τις αναγνωρίζετε καλύτερα. Συνήθως ρυθμίζονται δύο σκηνές, μία για μετάδοση και μία για τα διαστήματα που ο παρουσιαστής δεν βρίσκεται στον υπολογιστή προσωρινά. Η δεύτερη σκηνή περιέχει, συνήθως, ένα φόντο με κείμενο που ενημερώνει τους θεατές ότι θα απουσιάζετε για λίγα λεπτά.[/COLOR]



Hotkeys (Πλήκτρα συντόμευση&#962

Αν θέλετε να κάνετε μετάδοση μέσω ροής σε τακτική βάση, αυτά μάλλον θα σας ενδιαφέρουν. Τα "Hotkeys" (Πλήκτρα συντόμευση&#962 σάς επιτρέπουν να ελέγχετε πολλά στοιχεία της ροής σας, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε το περιβάλλον χρήστη Xsplit. Μπορείτε να ρυθμίσετε αυτά τα πλήκτρα, ώστε να εκτελούν διαφορετικές λειτουργίες.

Μεταβείτε στην επιλογή "Tools" -> General Settings (Εργαλεία -> Γενικές ρυθμίσει&#962 και επιλέξτε την καρτέλα που ονομάζεται "Hotkeys" (Πλήκτρα συντόμευση&#962. Σε αυτήν, μπορείτε να επιλέξετε ποιες λειτουργίες θέλετε να συνδέσετε σε ένα πλήκτρο συντόμευσης. Κάτω από αυτό το παράθυρο, μπορείτε να επιλέξετε ποια πλήκτρα θέλετε να συνδέσετε με τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Μπορείτε, επίσης, να ορίσετε εντολές εναλλαγής για ένα πλήκτρο συντόμευσης, με τη χρήση των πλήκτρων "Ctrl", "Shift" και "Alt".



Συνιστάται να συσχετίζετε πάντοτε τουλάχιστον μερικές σκηνές με πλήκτρα συντόμευσης. Το ίδιο ισχύει και για την ενέργεια ενεργοποίησης ή απενεργοποίησης της ροής σας.



Γλωσσάρι

Mbps: "Megabits per second" (Megabits ανά δευτερόλεπτ&#959. Αυτή είναι μια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για την ταχύτητα του διαδικτύου (ονομάζεται και εύρος ζώνη&#962.
Kbps: "Kilobits per second" (Kilobits ανά δευτερόλεπτ&#959. Αυτή είναι μια μονάδα μέτρησης που χρησιμοποιείται για την ταχύτητα του διαδικτύου (ονομάζεται και εύρος ζώνη&#962.
1Mbps = 1000Kbps
FPS: "Frames per second" (Καρέ ανά δευτερόλεπτ&#959. Μια μονάδα μέτρησης του αριθμού των εικόνων ή των καρέ που εμφανίζονται ανά δευτερόλεπτο σε ένα βίντεο.


Comment below rating threshold, click here to show it.

MeDroiD

Spanish Community Coordinator

Follow MeDroiD on Twitter

06-04-2013

FAQ - Usuarios

_____________________________________________

- Πραγματοποιώ μετάδοση αλλά ο κόσμος βλέπει μόνο μια μαύρη οθόνη, κάποιοι με ήχο και άλλοι χωρίς ήχο. Πού είναι το πρόβλημα;

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο μεταξύ των χρηστών που έχουν παραλείψει ορισμένα βήματα του οδηγού, αλλά ενδέχεται και να οφείλεται σε προβλήματα σύνδεσης. Παρακάτω παρατίθενται οι βασικές αιτίες:

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε ακολουθήσει τις οδηγίες που παρέχονται στον οδηγό σχετικά με τον τρόπο επιλογής του τι θέλετε να εμφανίσετε στη ροή σας, χρησιμοποιώντας την επιλογή «Προσθήκη ->Περιοχή οθόνης» του Xsplit.
 • Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε τη σωστή «Σκηνή». Για να το ελέγξετε, βεβαιωθείτε ότι βλέπετε τη δική σας οθόνη στο πλαίσιο του Xsplit.
 • Η σύνδεσή σας είναι πολύ σημαντικός παράγοντας. Εάν έχετε επιλέξει πολύ υψηλό ρυθμό μετάδοσης bit και buffer πιθανόν αυτό αποτρέπει την εμφάνιση της ροής σας. Για να το ελέγξετε, όταν πραγματοποιείτε μετάδοση κοιτάξτε στην επάνω περιοχή του Xsplit για να δείτε αν εμφανίζεται ένα «κόκκινο» μήνυμα που σας ενημερώνει, μεταξύ άλλων, πόσα Kbp μεταδίδετε. Όταν η ταχύτητα αρχίζει να μειώνεται και φτάνει στο 0, αυτό σημαίνει ότι δεν μεταδίδετε σωστά εξαιτίας προβλημάτων στη σύνδεση αποστολής. Θα χρειαστεί να εκτελέσετε μια δοκιμή ταχύτητας (εξηγείται στον οδηγ&#972 και να ακολουθήσετε εκ νέου τις οδηγίες προκειμένου να καθορίσετε το ρυθμό μετάδοσης bit και το buffer που πρέπει να χρησιμοποιήσετε.

- Οι θεατές ακούν αυτά που λέω αλλά όχι αυτά που ακούω (μουσική, φίλους, κ.λπ.)

Αν οι θεατές ακούν μόνον εσάς και τίποτα άλλο, σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις ήχου σας δεν έχουν διαμορφωθεί σωστά. Για να το διορθώσετε, μεταβείτε στις επιλογές Πίνακας Ελέγχου -> Υλικό και ήχος -> Ήχος. Στην πρώτη καρτέλα, επιλέξτε τη σωστή συσκευή (αυτή που χρησιμοποιείτε και για να ακούτ&#949 κάνοντας δεξί κλικ με το ποντίκι και στη συνέχεια, κάντε αριστερό κλικ στην επιλογή «Ορισμός ως προεπιλογή».

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ για να υποδείξετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι πιο εύχρηστο να την ορίσετε ως προεπιλεγμένη συσκευή ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε αυτό το βήμα κάθε φορά.

- Οι θεατές δεν με ακούν, αλλά ακούν όσα ακούω (άλλα άτομα που μου μιλούν, μουσική, κ.λπ.)

Για να το επιλύσετε, στο πρόγραμμα Xsplit μεταβείτε στις επιλογές «Εργαλεία» -> «Γενικές ρυθμίσεις». Στην περιοχή «Μικρόφωνο», βεβαιωθείτε ότι είναι επιλεγμένο το μικρόφωνο που θέλετε να χρησιμοποιήσετε για τη μετάδοση ήχου.
Αν δείτε ότι είναι ήδη σωστά διαμορφωμένο, ακολουθήστε τα ίδια βήματα που περιγράφονται παραπάνω, μεταβαίνοντας στις επιλογές Πίνακας Ελέγχου > Υλικό και ήχος > Ήχος. Αυτή τη φορά, επιλέξτε «Μικρόφωνα» και κάντε δεξί κλικ σε αυτό που χρησιμοποιείτε προκειμένου να το επιλέξετε ως προεπιλογή, όπως περιγράφεται παραπάνω.

Σημείωση: Μπορείτε να κάνετε διπλό κλικ για να υποδείξετε ότι θέλετε να χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εκείνη τη στιγμή, αλλά είναι πιο εύχρηστο να την ορίσετε ως προεπιλεγμένη συσκευή ώστε να μην χρειάζεται να επαναλαμβάνετε αυτό το βήμα κάθε φορά.

- Η ροή που βλέπουν οι θεατές μου πιξελιάζει πολύ ή έχει πολλές πτώσεις FPS. Πώς μπορώ να το λύσω;

Πρώτα απ’ όλα, εάν δεν το έχετε ήδη κάνει, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις πληροφορίες που σας παρέχονται στους πίνακες για να βελτιστοποιήσετε τη ροή. Ωστόσο, εάν η CPU σας δεν παρατίθεται, θα πρέπει να δοκιμάσετε διαφορετικές ρυθμίσεις ώστε να βρείτε την πλέον κατάλληλη. Οι πιο σημαντικές τιμές που πρέπει να εισαγάγετε κατά τη ρύθμιση παραμέτρων ροής είναι οι εξής:
 • Προβολή -> Ρυθμός καρέ (όσο πιο υψηλός, τόσο περισσότερους πόρους χρησιμοποιεί η CPU σα&#962.
 • Προβολή -> Ανάλυση (όσο πιο υψηλή η ανάλυση, τόσο περισσότερους πόρους χρησιμοποιεί η CPU σας και τόσο μεγαλύτερη ταχύτητα απαιτείται για να εκτελείται η ροή σε υψηλή ποιότητα χωρίς να πιξελιάζε&#953.
 • Στην καρτέλα Εκπομπή -> Επεξεργασία καναλιών -> Επεξεργασία (στο κανάλι σα&#962 μπορείτε επίσης να κάνετε αλλαγές στην «Ποιότητα».

Τα προβλήματα με το πιξέλιασμα σχετίζονται κυρίως με τη σύνδεσή σας. Εάν έχετε πολύ αργή σύνδεση αποστολής, αυτή είναι πιθανόν η αιτία του προβλήματος. Εάν δεν ισχύει αυτό, βεβαιωθείτε ότι ο ρυθμός μετάδοσης bit και το buffer που έχετε ορίσει είναι σύμφωνα με τις οδηγίες που παρέχονται στον οδηγό, καθώς το πρόβλημα είναι ότι δεν τα έχετε ορίσει αρκετά υψηλά.

- Ορισμένοι θεατές δεν μπορούν να δουν τη ροή μου. Γιατί συμβαίνει αυτό;

Να θυμάστε ότι και πολλοί θεατές έχουν περιορισμένη σύνδεση και αν δεν διαθέτουν επαρκές εύρος ζώνης δεν θα μπορούν να δουν τη ροή σας αν η ποιότητά της είναι πολύ υψηλή. Να θυμάστε, επίσης, ότι το πρόβλημα αυτό θα επιλυθεί αυτομάτως αν ανήκετε στο πρόγραμμα «Συνεργάτης» που προσφέρουν διάφορες εταιρείες. Εάν δεν ανήκετε στο πρόγραμμα αυτό, σας συνιστούμε να πραγματοποιείτε μετάδοση ροής από δύο κανάλια, με το πρώτο σε υψηλότερη ποιότητα από το δεύτερο.

Σημείωση: Το πρόγραμμα «Συνεργάτης» εξαρτάται από τις εταιρείες που το προσφέρουν. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες τους.


Comment below rating threshold, click here to show it.

MeDroiD

Spanish Community Coordinator

Follow MeDroiD on Twitter

06-04-2013

Συχνές ερωτήσεις – Χρήστες του shoutcast

_____________________________________________

Αφού πλέον έχουν ακολουθηθεί οι οδηγίες μας σχετικά με τη ρύθμιση της ροής, έφτασε η ώρα να απαντήσουμε στις Συνήθεις Ερωτήσεις όσων επιθυμούν να βουτήξουν στα νερά του «Shoutcasting».

Ας ξεκινήσουμε!

- Πώς ρυθμίζω και σχεδιάζω σκηνές για να δημιουργήσω ένα πραγματικά επαγγελματικό shoutcast;


Είναι πραγματικά πολύ εύκολο. Οι οδηγίες που σας παρέχουμε θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τα πάντα και να έχετε ένα επαγγελματικό ξεκίνημα στον κόσμο του shoutcasting.


Πριν ξεκινήσετε, θα πρέπει να έχετε διαβάσει τον οδηγό προκειμένου να ξέρετε τι είναι οι «Σκηνές» (Σκηνή 1, Σκηνή 2, κ.λπ.). Αν κατανοείτε αυτό, τότε μπορείτε να φανταστείτε ότι για να γίνετε έμπειρος χρήστης του shoutcast θα χρειαστείτε πολλές προδιαμορφωμένες σκηνές. Θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα για κάθε μία πιθανή σκηνή που μπορεί να θέλει ένας χρήστης του shoutcast.


Σας συνιστούμε πριν προχωρήσετε περαιτέρω να μετονομάσετε κάθε σκηνή βάσει της λειτουργίας της, προκειμένου να μην κάνετε ποτέ λάθος κατά την αλλαγή σκηνών, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τα προβλήματα που σχετίζονται με τους θεατές. Παρακάτω ακολουθούν ορισμένες προτάσεις για ονόματα και πολλές σκηνές προς διαμόρφωση:

 • Σκηνή 1 -> Εφαρμογή
 • Σκηνή 2 -> Επιλογή ήρωα
 • Σκηνή 3 -> Παιχνίδια
 • Σκηνή 4 -> Διαφημίσεις

Αφού μετονομάσετε τις σκηνές, πρέπει να σχεδιάσετε το περιβάλλον εργασίας για κάθε μία. Σημείωση: Θα χρειαστεί να διαθέτετε κάποιες βασικές γνώσεις προκειμένου να κατανοήσετε πώς να σχεδιάσετε επίπεδα που θα τοποθετήσετε πάνω από τη ροή σας.

Θα πρέπει να κατανοήσετε ότι προκειμένου να σχεδιάσετε σωστά τα εργαλεία πρέπει να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

- Τοποθετήστε την εφαρμογή του League of Legends κάπου από όπου δεν θα μετακινηθεί ποτέ και δεν θα την κρύβει ποτέ κάποια εφαρμογή τοποθετημένη πάνω από αυτή. Συνιστούμε να την τοποθετήσετε ακριβώς στο κέντρο της οθόνης, με αυτόν τον τρόπο:



- Καταγράψτε την οθόνη προκειμένου να έχετε μια εικόνα ολόκληρης της επιφάνειας εργασίας και το League of Legends στο κέντρο.

- Ανοίξτε αυτήν την εικόνα με οποιοδήποτε λογισμικό σχεδίασης. Δημιουργήστε ένα νέο επίπεδο. Όλος ο χώρος που καταλαμβάνει το League of Legends θα πρέπει με κάποιο τρόπο να «καλύπτεται». Εδώ θα βρείτε ένα παράδειγμα:




- Να θυμάστε ότι για να ενεργοποιήσετε την εμφάνιση της εφαρμογής, αντί μιας εικόνας, πρέπει να διαγράψετε αυτήν την περιοχή και να μείνει «διαφανής». Για να μείνει διαφανής, θα πρέπει να σβήσετε τα πάντα σε όλα τα επίπεδα στη συγκεκριμένη περιοχή και να αποθηκεύσετε το αρχείο σε μορφή που υποστηρίζει τη διαφάνεια, για παράδειγμα σε μορφή αρχείου «.PNG».

Σημείωση: Τα γκρι και λευκά τετράγωνα σε παράθεση σε μια περιοχή σημαίνουν ότι αυτή θα είναι διαφανής, οπότε όταν η εικόνα ομαδοποιηθεί μόνιμα στο Xsplit τα πάντα εντός αυτής της περιοχής θα είναι ορατά.



- Αφού σχεδιαστεί αυτός ο χώρος θα πρέπει, καθώς ήδη θα ξέρετε πώς, να προσθέσετε ένα αρχείο πολυμέσων στη «Σκηνή 1» χρησιμοποιώντας την επιλογή «Προσθήκη» -> «Αρχείο πολυμέσων» του Xsplit. Από εδώ, αναζητήστε και ανοίξτε το αρχείο. Αφού το ανοίξετε, αναπτύξτε το ώστε να καλύπτει ολόκληρη την οθόνη του Xsplit. Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι:




Η σχεδίαση της πρώτης σκηνής έχει ολοκληρωθεί. Σε αυτήν, θα εμφανίσετε διαφημίσεις και την εφαρμογή.

Θα ακολουθήσουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία για τη δεύτερη σκηνή, αλλά με μερικές μικρές αλλαγές. Αντί να περικόψουμε την εικόνα ώστε να είναι διαφανής ολόκληρη η εφαρμογή του League of Legends, θα προσθέσουμε μια πιο επαγγελματική πινελιά, περικόπτοντας μόνο τα πλαίσιο Επιλογής ήρωα. Για να το κάνετε, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία που περιγράφηκε λεπτομερώς στην παραπάνω ενότητα (καταγράψτε την οθόνη, αυτή τη φορά στην Επιλογή ήρωα, ανοίξτε την εικόνα με λογισμικό σχεδίασης, κ.λπ.) και καλύψτε την καταγραφή της οθόνης με το σχέδιό σας. Θα προκύψει το εξής αποτέλεσμα:





Αφού το κάνετε, θα έχετε τα απαιτούμενα επίπεδα για τη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Το μόνο επίπεδο που απομένει να γίνει είναι αυτό για όταν είμαστε εντός του παιχνιδιού. Για να το δημιουργήσετε, καταγράψτε την οθόνη εντός του παιχνιδιού και, όπως πάντα, ανοίξτε την εικόνα με ένα πρόγραμμα σχεδίασης (για να επιτευχθεί η σωστή ανάλυση). Παρακάτω παραθέτουμε ένα παράδειγμα του πώς μπορεί να βγει:





Σημείωση: Θα πρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας επίπεδο, καθώς ο καθένας έχει διαφορετική ανάλυση και πρέπει να εργάζεται εντός των παραμέτρων του.

Τέλος, πρέπει να σχεδιάσετε την τελευταία σκηνή, η οποία θα χρησιμοποιείται μεταξύ των παιχνιδιών. Για να τη δημιουργήσετε, χρειάζεστε μόνο μια καταγραφή οθόνης, την εικόνα της οποίας θα ανοίξετε πάλι με ένα πρόγραμμα σχεδίασης, ώστε να δημιουργήσετε μια εικόνα κατάλληλη για την ανάλυση της οθόνης σας.

Εδώ θα βρείτε ένα παράδειγμα:



- Θέλω να ρυθμίσω πολλές κάμερες με άτομα να σχολιάζουν. Πώς γίνεται αυτό;

Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να το κάνετε είναι να έχετε μια δεύτερη οθόνη και χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε πρόγραμμα που καθιστά δυνατή τη διάσκεψη με βίντεο, να μετακινήσετε αυτό το πρόγραμμα με τις όποιες σχετικές διασκέψεις με βίντεο στη δεύτερη οθόνη. Όπως εξηγείται στον γενικό οδηγό, αμέσως μετά μπορείτε να προσθέσετε διάφορες περιοχές οθόνης (πλαίσιο διασκέψεων με βίντεο).

Προσθήκη -> Περιοχή οθόνης -> Επιλογή πλαισίου διάσκεψης με βίντεο (επανάληψη αυτής της ενέργειας)

- Δεν διαθέτω δεύτερη οθόνη. Μπορώ να αποκρύψω τα προγράμματα που έχω στην επιφάνεια εργασίας;

Η καλύτερη λύση θα ήταν να διαθέτετε μια δεύτερη οθόνη, προκειμένου να έχετε ανοιχτά σε αυτήν όλα τα απαραίτητα προγράμματα και να μπορείτε να οργανώσετε τα πάντα καλύτερα (να εποπτεύετε τις συνομιλίες, να έχετε το Xsplit ανοιχτό σε αυτή για καλύτερο έλεγχο των σκηνών, κ.λπ.). Εάν δεν διαθέτετε δεύτερη οθόνη, υπάρχουν ορισμένα προγράμματα, για παράδειγμα το «StreamPrivacy». Να θυμάστε ότι χρησιμοποιεί πολλούς πόρους και ενδέχεται να παρατηρήσετε πτώση της ποιότητας της ροής.

- Τι πρέπει να λάβω υπόψη για εκπομπές υψηλής ποιότητας;

Πρώτα απ’όλα θα πρέπει να έχετε ρυθμίσει τις παραμέτρους της ροής σας και να διαθέτετε υπολογιστή και σύνδεση με δυνατότητα χειρισμού ποιότητας τουλάχιστον 480p (προκειμένου οι θεατές να παρακολουθούν άνετα). Να θυμάστε, επίσης, ότι η ποιότητα του ήχου θα πρέπει να είναι καλή, όπως και αυτή του μικροφώνου που χρησιμοποιείτε για την εκπομπή. Να αποφεύγετε ήχους στο παρασκήνιο και να κάνετε καλή χρήση των σκηνών. Αυτά, σε συνδυασμό με τις ικανότητές σας σχετικά με τις εκπομπές, θα σας κάνουν να ξεχωρίσετε!{

Καλή τύχη!


Comment below rating threshold, click here to show it.

kostas302

Junior Member

06-29-2013

kostasthekiller1340


Comment below rating threshold, click here to show it.

zlataner95

Junior Member

06-30-2013

geia sou file mporeis na mou peis pws na 3ekleidwso ton alistar?


Comment below rating threshold, click here to show it.

Devatva

Member

08-15-2013

hello! Ekana afto to video kai isos na fani xrisimo se kapoious epidoksous streamer, kalo streaming guys !!!

http://www.youtube.com/watch?v=8DiAvtOoDQU


Comment below rating threshold, click here to show it.

MixasLegend

Member

12-19-2013

ti einai to url k ti na gra3w?


Comment below rating threshold, click here to show it.

nFin1ty

Senior Member

12-19-2013

Παράθεση:
MixasLegend:
ti einai to url k ti na gra3w?


What?


Comment below rating threshold, click here to show it.

AceWaid

Junior Member

12-31-2013

... Kai to ellhniko net einai 0 .


Comment below rating threshold, click here to show it.

xAPOLONASx

Junior Member

01-02-2014

re pedia den anigi to game giati ti pezi patao to ikonaki stin epifania ergasias k dne mou anigi to game sos


123