@Bodzian
1 - Było kiedyś, ale zmieniono to, nie mam zdania czy na lepsze, czy na gorsze.
2 - Ograniczenie bezsensu, Jeśli do gry rankingowej wchodzą osoby nie posiadające żadnych run, to w pierwszym dniu pojawiły by się osoby, które posiadają tylko najtańsze runu zupełnie nie pasujące do profesji.
3 - Jedynym logicznym uzasadnieniem jak dla mnie jest to, ze ktoś zapomniał, ewentualnie ktoś chciał zwiększyć sobie wyzwanie. W sumie ograniczenie dobre, jestem za.
4 - Ograniczenie w żaden sposób nie oddające twojego zamiaru, chcesz zmusić ludzi do grania różnymi rolami, zaproponuj ograniczenie posiadania danego typu postaci. Co rozbija się o mete, która z czasem się zmienia i drastycznie ogranicza możliwość kombinowania i eksperymentowania czyli de facto rozwój samej gry.
5 - Wszystkich na siłę szuflatkujesz, robisz z ludzi szaraczków. Każdy człowiek uczy się w innym tempie, każdy człowiek ma inne predyspozycje do gier i każdy człowiek ma inny refleks. Więc dlaczego akurat 20? Jednemu wystarczy 20 innemu 5 a jeszcze innemu i 50 nie wystarczy.
6 - Ponownie ten sam problem co wyżej. Mam kolegę, który ma rozegranych 1500 normali, 300 rankedów i nadal ma elo 1250, z kolei inny mój kolega ma rozegranych 200 normali, 70 rankedów i ma elo 1450. Który z nich jest lepszy?
7 - W sumie popieram, nie do końca, ale popieram.
A teraz chwila z logiką. Uważasz, że jesteś dobrym graczem i że przegrywasz przez innych ludzi w drużynie (90% słabych graczy tak uważa), jeśli naprawdę jesteś tak dobry jak myślisz, możesz dostać max 4 słabych graczy do drużyny, podczas gdy w drużynie przeciwnej może ich być 5, w końcu są na tym samym elo co ty. Czyli powinieneś wygrywać więcej meczy niż przegrywasz i twoje elo powinno sukcesywnie rosnąć. Elo hell nie istnieje, jest wymysłem ludzi, którzy usilnie szukają wytłumaczenia dla swoich niepowodzeń, a nie chcą obwinić siebie. Prawda jest taka, że to co odróżnia ogarniętego gracza z hight elo od tego z low elo to umiejętność współpracy i komunikacja z zespołem. Mi w ostatnim czasie udało się wyjść z 900 elo do 1470 grając w 95 % solo, a jakimś tam pro graczem nie jestem. Więc jeśli mi się udało, a ty uważasz że jesteś dobry, to i tobie się uda. Wszystko w temacie.